Sposób przygotowania

Dynię należy obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ugotować do miękkości z niewielką ilością wody i przetrzeć. Z mąki, jajka i soli zagnieść twarde ciasto. Posiekać je i ugotować na niewielkiej ilości mleka. Wymieszać z resztą przegotowanego mleka i dynią, posłodzić do smaku, dodać posiekane drobno migdały.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię taką zupkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja mam dynię:) i to bardzo dużą - sprawdzę jak smakuje zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna zupa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak dyniowa - to coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !