Sposób przygotowania

Zmiksować jajka, olej, jogurt, sól i cukier.
Do masy wsypać mąkę wymieszaną z sodą i szybko wymieszać.
Gęste ciasto wyłożyć do przygotowanej blaszki, którą wcześniej należy natłuścuć i posypać mąką lub bułką tartą.
Mokrą dłonią rozprowadzić równomiernie ciasto po całej blaszce.
Obrać rabarbar z włókien i pokroić w krążki - ułożyć na cieście.
Wierzch ciasta posypać cukrem waniliowym.
Piec ok.40-45 minut w temperaturze 170-175*C.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b> Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ubrań mam 3 szafy, tylko mnie karm....
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Sugerujesz, że wystarczy Cię karmić - ubierać już niekoniecznie? ... to tak jak mnie... hehehe ;)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Ja również robię placki z rabarbarem, teraz jestem w niebie bo jest sezon rabarbarowy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !