Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa rewolucja na wiosennym talerzu
Kroki postępowania
200 ml białego wina
150 gram kurek
1 mała cebula
100 gram sera mozzarella
100 gram mielonych płatkow kukurydzianych
2 jaja
olej do smażenia
kilka oliwek
2.W międzyczasie nastawiamy wodę potrzebną do ugotowania makaronu. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3.Przestudzonym farszem z kurek napełniamy filety kładąc dodatkowo po łyżce rozdrobnionego sera. Filety formujemy w kotlety (zwijamy jak na de voulaille). Obtaczamy w jajku i panierujemy w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych ( ja zblenderowałam, można też rozgnieść za pomocą wałka). Smażymy na rozgrzanej patelni.
2.Ugotowany makaron odcedzamy i gorący wykładamy na talerz.Całość polewamy przygotowanym sosem pomarańczowym obok podajemy kotlecika i plastry pomarańczy.Ozdabiamy oliwkami i podajemy.