Sposób przygotowania

Buraki obrać i pokroić na kawałki. Polać octem, posłodzić i gotować ok 10 min. Ugotować kość w wodzie z cebulą. Troszkę posolić. Pogotować chwilę następnie odcedzić ją i wlać do wywaru z buraków czerwonych. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.
Następnie zrobić uszka: z mąki, jajka i mleka wyrobić ciasto. Pieczarki pokroić drobno i smażyć na oleju, posolić trochę. Ciasto rozwałkować i pokroić na drobne kwadraciki. Na każdy kwadracik nakładać trochę pieczarek. Sklejać uszka. Ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane uszka ułożyć na talerz i zalać ciepłym barszczem czerwonym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    mój ulubiony
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !