Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wielkanocne kotlety z jaj

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
12 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
200 gram
mleko
0,75 szklanki
pietruszka zielona
1 natka
czosnek
4 ząbki
sól i pieprz
do smaku
olej
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne kotlety z jaj

11 jaj ugotować na twardo, obrać i pokroić w grubą kostkę. 2/3 bułki tartej namoczyć w mleku i dodać do masy jajecznej. Wbić 1 surowe jajko. Pietruszkę posiekać. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z gotowej masy uformować kotlety, obtoczyć w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 09.05.2012 01:06
Genialne!!!
Paweł10 03.05.2012 00:30
super :-) faktycznie można się nabrać :-p
patusia 02.05.2012 22:37
Dziękuję ślicznie i zapewniam, że kotleciki wychodzą pyszne i wszyscy myślą, że są z mięsem ;)
Mysiunia 02.05.2012 22:27
ten przepis mi się podoba :) i zdjęcie bardzo ładne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak