Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odsączyć i wysypać do miski.
Mięso i boczek zmielić i dodać do lekko przestudzonego ryżu.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, najpierw podsmażyć samą cebulkę, gdy będzie szklista dodać czosnek i chwilkę smażyć.
Po usmażeniu czosnek i cebulkę również dodać do ryżu.
Na koniec wbić jajko, doprawić do smaku i wymieszać masę mięsno ryżową.
Z papryk ściąć górne części ale ich nie wyrzucać.
Ze środka usunąć gniazda nasienne i opróżnione papryki opłukać.
Każdą paprykę napełnić farszem trochę ponad brzeg, nakryć odłożonymi częściami górnymi.
Tak przygotowane papryki ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do180 stopni przykryte folią aluminiową 30 - 35 minut.
Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze przez 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie ! Pewnie smakowało jeszcze lepiej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Pycha! Na pewno!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tak było pyszne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tak było pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię taką paprykę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    fajny przepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ale zjarane papryki, przez co są gorzkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !