Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ARBUZ Z MOZZARELĄ

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz
1 szt
ser mozarella
120 g
szynka
4 plastry
rukola
50 g
ocet winny
2 łyżki
cukier
1 łyżka
musztarda ziarnista
1 łyżka
Sklep Prymat
oliwa
4 łyżki
mięta posiekana
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ARBUZ Z MOZZARELĄ

Arbuz umyć, przekroić na pół, łyżką usunąć pestki. Z miąższu wyciąć kulki lub pokroić go na kawałki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, podzielić na małe kawałki. Rukolę umyć osuszyć. Na talerzach ułożyć arbuza ser i rukolę. Ocet wymieszać z cukrem i musztardą, wlać oliwę, dodać miętę. Tak sporządzonym sosem polać sałatkę, a na wierchu ułożyć plastry szynki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak