Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z jajkiem, szczyptą soli i dodajemy wodę tak, by powstała jednolita dość gęsta masa (ciasto). Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku, dodajemy do kiełbasy pasztetowej, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i papryką ostrą. Tworzymy jednolity farsz. Na stolnicy wałkujemy dość cienko ciasto i wykrawamy np. kieliszkiem kółeczka. Wkładamy w środek farsz i nakładając na palca zlepiamy dwa końce, formując uszko. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie, od czasu wypłynięcia na wierzch, gotujemy 2 minuty i wyjmujemy. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A co to jest kiełbasa pasztetowa?! Ta potrawa musi rewelacyjnie smakować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwoielbiam je;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają:)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczna, mniammm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajne
  • 0
    1237669_585987284798398_1288740753_n
    Opublikowano

    paula191919

    Przepyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !