Przepis i sposób przygotowania na: Morelowo kremowe babeczki
Wyrobić ciasto, powinna się zrobić kula.
Ciasto wyjąć, podzielić na 20 kulek.
Każdą kulką wylepić foremki do babeczek, ponakłuwać widelcem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 12-13 minut.
Po wyjęciu ich z piekarnika przestudzić na kratce, po czym wyjąć babeczki z foremek i zostawić do całkowitego ostudzenia.
Śmietan fix zmieszać z cukrem.
Do wysokiego naczynia wlać śmietanę i chwilę ubijać na najwyższych obrotach.
Wsypać śmietan fix i ubić śmietanę.
Gdy jest wystarczająco ubita, dodać serek mascarpone i połączyć ze śmietaną ale na wolniejszych już obrotach.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub innego dekoratora i każdą babeczkę napełnić masą serowo śmietanową.
Morele pokroić w kostkę i ułożyć na każdej babeczce.
Na koniec poukładać czekoladowe drażetki i posypać czekoladą z młynka.