Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z wafli ryżowych w piance
Kroki postępowania
Wafle ryżowe rozdrobnić w malakserze na drobno. Przesypać do miski.
Każdą galaretkę w małym garnku zalać 1/2 szklanki wody. Użyłam dwu różnych i każdą przygotowywałam osobno. Rozpuścić na parze, kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Nie gotować, ale utrzymać wysoką temperaturę./span>
Rozpocząć ubijanie mikserem, gdy jest gorąca i ubijać na wysokich obrotach przez około 5 minut. Masa musi zbieleć, zwiększyć objętość i zesztywnieć.
Gdy masa osiągnie pożądany stan, przelać do miski z waflami ryżowymi. Zamieszać.
Przełożyć niezwłocznie do foremek papierowych, posypać dla ozdoby kolorową posypką lub startymi orzechami. Masa zastyga bardzo szybko, więc nie należy zwlekać z przekładaniem w foremki. Schłodzić w lodówce.