Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z pieczarkami
Kroki postępowania
300 ml woda gazowana,
300 ml mleko,
33 dag mąka,
2 sztuki jaja,
szczypta Sól,
Ciasto naleśnikowe - podane wyżej składniki na ciasto zmiksować. czyli jaja, sól, mąka, mleko, woda gazowna. Można spróbować, czy jest dobrze przyprawione, wtedy daje nam to możliwość dosypania soli lub cukru.
Pieczarki 80 dag
Pieprz do smaku
Sól do smaku
cebula 1,5 sztuki
Farsz; cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodając po chwili pieczarki obrane i pokrojone. Dodajemy do smaku sól i pieprz, ewentualnie inne przyprawy.
panierka Bułka do panierki,
do panierki jaja,
do smażenia krokietów olej,
Następnie obtaczamy je w jajku i bułce by powstała panierka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i z drugiej strony na złoty kolor.
Zdjęcia sredniej jakości-robione telefonem:(