Sposób przygotowania

Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja, zasypać cukrem, a następnie zalać wódką. Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc. W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać do butelek. W zależności od upodobań podawać nierozcieńczoną lub rozcieńczyć z przegotowaną wodą w proporcjach 3/4 do 1/4. Podawać na rozkruszonym lodzie lub lekko schłodzone w kieliszkach do likierów. Uwagi: Pozostałych owoców nie wyrzucać, lecz zalać je niewielką ilością posłodzonej wody - taką, aby były zakryte. Powstanie z tego lekki, orzeźwiający aperitif.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładny kolorek :)
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    polecam , pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !