Sposób przygotowania

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek i soli.

Pomidory (bez skóry i miąższu), szlotki pokroić w kosteczkę.

Szynkę pokrolić w paseczki.

Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzać 1 łyżkę oliwy, usmażyć na chrupiąco paseczki szynki, wyjąć i odłożyć. Do pozostałego tłuszczu dodać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć szlotkii wyciśnięty czosnek, następnie dodać pomidory, bulion, dusić ok 7 minut. Do pomidorów dodać makaron, oliwki, kiełki, przyprawić solą, pieprzem, wymieszać.

Do miseczek nałożyć makaron, na góre kilka paseczków szynki, posypać parmezanem i zieleniną - danie gotowe :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo dobre danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !