Sposób przygotowania

Dwie łyżki śmietany i połowę czekolady stopic. Masło utrzec z cukrem pudrem, 6 żółtkami i stopioną czekoladą. Sześc białek ubic z solą i 120 g. cukru. Do masy czekoladowej dodac całą mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę. Przelac w wyłożoną pergaminem tortownicę, piec 45-50 min w temp.175 st.C.
Żelatynę rozpuścic. Pozostałą czekoladę stopic na małym ogniu z 4 łyżkami śmietany. Ostatnie jajko utrzec z resztą cukru i likierem. Dodac stopniowo czekoladę i żelatynę, wymieszac, wstawic na 15 min do lodówki. Resztę śmietany ubic, dodac do tężejącego kremu. Biszkopt przekroic dwukrotnie. Spód posmarowac 1/3 kremu. Przykryc ciastem, nałożyc krem, przykryc ostatnim krążkiem, schłodzic. Posmarowac resztą kremu, polac czekoladą, udekorowac ( można również startą czekoladą na tartce ).
SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !