Sposób przygotowania

Sok jabłkowy zagrzać, dodać nieco cukru do smaku, wrzucić saszetki z miętą oraz cząstki obranych jabłek.
Gotować na małym płomieniu, pod przykryciem, aż jabłka lekko zmiękną.
Żelatynę w tym czasie zalać kilkoma łyżkami soku z jablek lub wodą i pozostawić do napęcznienia.
Wyjąć saszetki z mięta i wycisnąć je, aby oddały resztę smaku i aromatu.
Ostrożnie wyjąć cząstki jabłek i ułożyć je w salarerkach.
W kompocie jabłkowym rozpuścić spęczniałą żelatynę i zalać jabłka.
Pozostawić do ostygnięcia - wstawić do lodówki na kilka godzin, aby galaretka zupełnie stężała.

Taka galaretka jest bardzo orzeźwiająca, a więc wprost idealna na upalne dni :)

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !