Sposób przygotowania

biszkopt ; Jaja ubijamy na puszystą masę , następnie dodajemy cukier puder a na koniec mąkę z proszkiem i kakao , pieczemy na tej dużej blaszce z piekarnika ok 8-10 min w tem 200 st musimy tego bacznie pilnować by się nie spaliło , po wyjęciu gorące z papierem do pieczenia zwijamy w roladę i takie zostawiamy do wystygnięcia .



Masa ; Mleko wlewamy do garnka , odlewamy pół szklanki i robimy mieszankę z żółtka, cappuccino , mąki obie i to wlewamy na gotujące się mleko robiąc jak budyń, odstawiamy do ostygnięcia ,
Margarynę ucieramy do białosci z cukrem do smaku , następnie dodajemy stopniowo nasz budyń i miksujemy do ładnego połączenia .
Ostudzony biszkopt smarujemy cieniutko masa i zwijamy , dekorujemy wiśniami i pozostałą masą :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    piękna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aż slinka cieknie....taka sliczna:}
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Jak ci się udaje to zwinąć mi się zawsze łamie :( ??
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Jak jest cienki biszkopt to nakładam ścierkę i razem z nią zwijam nie ma szans by sie połamało
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasia11038

    ja tez tak robie i sie nie rozpada pychotka
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Nie ma szans , moze gdyby to było jakieś inne ciasto to tak ale nie biszkoptowe ;)
  • 7
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Przepis na tą masę podpatrzyłam w warsztatach kulinarnych w TV , są teraz takie programy. Jest to o wiele lepszy sposób niż dodanie cappuccino do już gotowej masy ,zapewniam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super roladka
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda piękne i pewnie wyśmienicie smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wygląda obłędnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !