Sposób przygotowania

Do dzbanka blendera wkruszyć twaróg.
Dodać pomarańczę okrojoną ze skórki i białego albedo.
Galaretkę pomarańczową z żelatyną rozpuścić w 200ml wrzącej wody i wlać do blendera.
Zmiksować na gładką masę, dosypać cukier, dodać całe jajka i ponownie zmiksować.
Masę wylać do odpowiednio dużego naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
W tym czasie rozpuścić agrestową galaretkę w 200ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia, dolać 300ml zimnej wody i poczekać, aż galaretka zacznie tężeć - wylać na tężejący sernik.
Pozostawić w lodówce przez kilka godzin lub całą noc.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    mój mąż bardzo lubi takie serniki, a ja zielone ciasta :) obojgu by nam zasmakowało:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda cudnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !