Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec na zimno
Żółtka i jajo ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej masy dodać rozpuszczoną w 4 łyżkach wody żelatynę i roztopioną margarynę. Dokładnie wymieszać i wylać na blachę. Wstawić na 30 minut do lodówki.
II warstwa
Białka ubić i wymieszać z cukrem. Dodać roztopioną margarynę z kakao i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Masę wylać na poprzednią warstwę i wstawić do lodówki na 30 minut.
III warstwa
Białka ubić i wymieszać z cukrem. Dodać roztopioną margarynę i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Masę wylać na poprzednią warstwę i wstawić do lodówki na 30 minut.
Galaretkę rozpuścić i ostudzić. Gdy już będzie tężeć wylać na III warstwę. Wstawić na 1 godzinę do lodówki.