Sposób przygotowania

Wyrobić dokładnie mięso, buraczki, korniszon, cebulę, jajko i bułkę tartą .Doprawić solą , pieprzem i maggi. Uformować 4 kotleciki i smażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju .W ostatniej fazie smażenia dodać masło i 2 łyżki wody. Przykryć pokrywką i poddusić 2 minuty.

Jeśli chodzi o marynowane buraczki .Ja kupuję firmy Dawtona ( kiedyś robiłam w domu ale teraz na 2 osoby to mi się nie opłaca , a te są bardzo smaczne ) .A jak nie mam marynowanych to ucieram ugotowany mały buraczek i zakwaszam go polewając małą łyżeczką soku z cytryny ( zostawiam na 5 minut i odsączam sok ).

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha i jak ładnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prezencja godna podziwu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    ślicznie wygladają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Muszą być smaczne,warto spróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    jakie piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !