Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny nadziewane od Hamrocyków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
cukier 250 gram
mleko 500 ml
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 szt.
czekolada gorzka 1/2 szt.
jajkla 2 szt.
czekolada biała 1/2 szt.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny nadziewane od Hamrocyków

Kroki postępowania

1
Nastawiamy piekarnik na 210 stopni. Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę , cukier, proszek do pieczenia i sodę , delikatnie mieszamy , dodajemy margarynę i miksujemy stopniowo mleko i na końcu jajka .Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy pozbawionej grudek . Ścieramy gorzką czekoladę na tarce , dodajemy do masy Masa powinna być gęsta , nakładamy ją łyżką do sylikonowych foremek lub do papilotów .
Krok 1 - Muffiny nadziewane od Hamrocyków foto
2
Wkładamy do piekarnika na jakieś 30 minut. W tym czasie gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu , odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2 - Muffiny nadziewane od Hamrocyków foto
3
Gdy ciastka i budyń wystygną zabieramy się za dekorację. przecinamy ciastka i nakładamy budyń, górę posypujemy cukrem , lub robimy dekoracje z czekolady i wiśni .
Krok 3 - Muffiny nadziewane od Hamrocyków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 28.09.2012 00:03
pysznie nadziane!
smerfetka79 28.07.2012 16:30
Smakowicie wyglądają:)
krokodyl 16.07.2012 16:00
przeprowadzam się do Ciebie i nigdy głodu nie zaznamy :)))
Bożena13 02.05.2012 13:01
łał.. jadłam takie u mojej bratowej, ale zapomniałam wziąć przepis.. są wspaniałe!
Andysz 25.04.2012 08:15
Genialne, a na pewno jakie pyszniutkie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak