Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy , wkładamy do lodówki na pół godziny. Schłodzone wyjmujemy , wałkujemy. Wycinam koła foremkami do babek , nie smaruje foremek tłuszczem ale też nie dociskam ciasta do brzegów formy , przebijam widelcem by ciasto było pulchniejsze. Babeczki piekę około 15-20 minut na rumiany kolor , jeszcze ciepłe wykładam z foremek Mleko skondensowane gotuje przez dwie godziny w garnku , nie otwierając puszki . Margarynę ucieram dodając po trochu karmelizowanej masy , utartą masą wypełniamy babeczki i ozdabiamy je cukierkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pychoty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    taka babeczka wygląda baaardzo smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszno?ci!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ten deser wygląda niezwykle smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !