Sposób przygotowania

Kacze skrzydełka i u dka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liście laurowe.
Do mięsa dołożyć obrane warzywa - gotować ok. 60 minut.
W międzyczasie obrać i umyć duże ziemniaki.
Do wywaru dodać następnie jarzynkę do smaku oraz obrane duże ziemniaki (w całości) - gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną.
Na talerzu rozgnieść lekko łyżką duży ziemniak, posypać kolendrą i zalać rosołem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Fajny - z ziemniakami jeszcze nie pròbowałem.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    A warto ... Zupełnie inaczej smakuje, niż klasyczny z makaronem. No i kolendra nadaje innego smaku.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !