Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać wodą, poczekać aż z niej ocieknie. W międzyczasie obrać cebulę, jej połowę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Pozostałą część wrzucić do malaksera, dodać sos chili, ostrą paprykę, sól, pieprz i fasolę. Wszystko dokładnie zmiksować do czasu, gdy masa nabierze gładkiej konsystencji. Powstałą masę wyjąć dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, mąkę i płatki i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Smażyć na patelni na odrobinie oleju, tak aby ładnie się zrumieniły.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny pomysł i do tego piękne zdjęcie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !