Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Na początek przygotowujemy herbatniki.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem.

Siekamy ją z masłem.

Następnie dodajemy jajko i wlewamy tyle schłodzonej herbaty aby ciasto dało uformować się na gładko ale żeby nie było zbyt gęste. Ja dodałam około 190-200 ml herbaty.

Zagniatamy ciasto i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Rozwałkowujemy dosyć cienko i nakłuwamy widelcem w wielu miejscach.

Ostrym radełkiem kroimy na kształt herbatników ale także na podłużne, wąskie herbatniki.

Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia (około 25 minut).


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się:)) smakowitość!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    oj chętnie bym zjadł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    11665775_966716180056065_8219190919593407840_n
    Opublikowano

    kasia.s

    Imponujące:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !