Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć, wyszorować. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną do "białości". Do puszystej już masy dodać skórkę z całej cytryny i wycisnąć z niej sok. Ubić pianę z białek (zimnych) z dodatkiem soli i dodać do masy. Delikatnie wmieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy i piec w 180 stopniach (w dobrze rozgrzanym piekarniku), na środkowej półce) ok. 40min. Polewę przygotować w kąpieli wodnej i polać nią babkę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    jaka śliczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !