Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszamy do miski, zalewamy lekko ciepłą wodą i mieszamy do ich rozpuszczenia się. Dodajemy jajko, sól i prawie całą ilość mąki. Wyrabiamy, aż będzie gładkie i zacznie odchodzić od ścianek miski.Ciasto wykładamy i rozwałkowujemy Masło kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na jednej połowie ciasta. Przykrywamy drugą połową, dociskamy i sklejamy brzegi Rozwałkowujemy na prostokąt składamy na trzy warstwy, i wkładamy do lodówki na 20 minut. Ponownie rozwałkowujemy, składamy w taki sam sposób jak poprzednio i do lodówki na ok 15 minut Dzielimy ciasto na pół. Drugą połowę wkładamy do lodówki. Rozwałkowujemy Wycinamy trójkąty i smarujemy roztopionym masłem. Zwijamy Rogaliki układamy i przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Smarujemy rogaliki rozmąconym z wodą jajkiem.pieczemy w temp 220*c ok 10 minut

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Zachęcający przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !