Sposób przygotowania

Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Ciastka pokruszyć na drobne kawałeczki. Mleko wlać do rondla i zagotować razem z masłem, cukrem oraz kakao i lekko przestudzić. Następnie dodać do niego pokruszone ciastka, dżem z czarnej porzeczki, nutellę, dodać sparzone rodzynki, wlać rum i wszystko dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników ugnieść ręcznie kule i obtoczyć je w części tłuczonych orzeszków ziemnych i wiórek kokosowych (pozostałą część pozostawić do posypania na samym końcu). Wszystko wstawić do lodówki na 60 minut, po czym wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Rozpuszczoną polać tylko górę schłodzonych bajaderek, po czym posypać je pozostawioną częścią orzeszków ziemnych i wiórek kokosowych.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !