Sposób przygotowania

Ciasto: Zagnieść wszystkie składniki na ciasto, włożyć do lodówki na 30 minut.
Masa serowa: Twaróg rozdrobnić w malakserze, dodać oliwę i budynie (sypkie!). Masę serową przełożyć do większego naczynia. Dwa całe jajka, 4 żółtka ubić mikserem ze szklanką cukru. Dodać do masy serowej, wlać mleko i dobrze zmiksować (uwaga! trochę pryska)
Formę wysmarować tłuszczem(można wyłożyć papierem do pieczenia), wysoko wykleić ciastem (brzegi), wlać przygotowaną masę serową. Piec około 50 min. w temp. 175*C.
Z czterech białek ubić pianę, dodać 4 łyżki cukru, ubić. Wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze około 15 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawa jestem tego ciasta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    uwielbiam serniki, a ten wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    apetycznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bas113

    swietny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bas113

    swietny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bas113

    swietny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bas113

    swietny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !