Sposób przygotowania

Groch i żeberka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości , można dodać ziele i liść. Miękkie żeberka wyjmujemy, oddzielamy kości i kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy razem z pokrojoną w kostkę kiełbasa i boczkiem. Potem przekładamy do grochu, doprawiamy. Całość zaprawiamy przecierem i mąką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hmmm groszek zamiast fasolki... nigdy nie jadłam takiej potrawy. Chyba będę musiała spróbować ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No i prosze , cos nowego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Nigdy nie próbowałam zastępować fasoli grochem, ale dziś mnie zainspirowałaś. Przy najbliższej okazji wypróbuję.
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Tak podanego grochu nie próbowałam, ale wygląda naprawdę smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !