Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić w grube plasterki, posmarować oliwą i usmażyć na rumiano z obu stron.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru z kurczaka - dodać jarzynkę w proszkui ugotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodaćpokrojonego bakłażana.
Kiedy ziemniaki są zupełnie miękkie zmiksować całość ręcznym blenderem i doprawić do smaku pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i przyprawą do zup.
Zabielić śmietanką i posypać posiekaną zieleniną.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    mój smak :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !