Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Margarynę utrzeć dodając cukier i mąkę oraz żółtka ,proszek do pieczenia i mleko.Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do ciasta - mieszamy.Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao-dokładnie mieszamy.
Jabłka obieramy i dzielimy na ćwiartki.
Ciasto wykładamy na blaszkę wyłozoną pergaminem - na przemian:łyzka białego-łyzka kakaowego.Pomiedzy białe i ciemne ciasto wkładamy jabłka i pieczemy ciasto 50 minut w tem 185 stopni.


Komentarze

  • 2
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspaniale wygląda :) na pewno musi być bardzo smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne ciacho...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szalejesz.....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    na pewno pyszne - lubię kakaowe ciasta :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Krem, jabłka, czekolada same pyszne smaki i świetny efekt wizualny.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super smaczne ,bo podobne do fal dunaju
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara35

    Mmm...niam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    smaku mi narobiłaś
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ale narobiłaś smaku a ja prawie z kawką bez słodkiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękne i pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pewnie zniknęło expresowo
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !