Sposób przygotowania

Na patelnię wlać oliwę, wsypać ryż i przesmażyć, stale mieszając, przez kilka minut.
Dodać pokrojone masło i wsypać groszek.
Mieszać, aż masło się rozpuści.
Podlać niewielką ilością lekkiego bulionu i mieszać, aż ryż wchłonie cały płyn.
Wtedy doprawić solą morską, odrobiną kurkumy i znów podlać porcją bulionu.
Powtarzać podlewanie i mieszanie do czasu, aż ryż będzie gotowy.
Pod koniec duszenia dodać wyciśnięty czosnek i dokładnie wymieszać.
Można dodać też posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    ciekawe danie, ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    musi być smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !