Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik z bakaliami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1/2 kostki
cukier kryształ
1 szklanka
mąka pszenna
50 dag
jajko
2 sztuki
mleko 2%
1/2 szklanki
miód
4 łyżki
kakao
3 łyżki
proszek do pieczenia
1 opakowanie
cynamon Prymat
szczypta
Sklep Prymat
bakalie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z bakaliami

Masło, cukier, miód, rozpuścić w garnku, wsypać kakao, cynamon i przyprawę do piernika.Do ostudzonej masy dodać jajka, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie.Wymieszać, wlać do formy, piec ok.60 minut.Można przełożyć dżemem, oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.06.2013 12:49
wyszedl super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak