Sposób przygotowania

Pory myję, osuszam i każdego przekrawam wzdłuż na pół. Następnie siekam każdego pora w cienkie półplasterki i polewam wrzątkiem - aby złagodzić ostrość smaku. Do ostudzonych posiekanych porów dodaję osączony z syropu i pokrojony w małą kosteczkę ananas oraz osączoną z zalewy konserwową kukurydzę. Dodaję majonez i mieszam dokładnie. Na koniec doprawiam sałatkę do smaku solą, pieprzem. Wstawiam do schłodzenia do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzoną sałatką napełniam waflowe foremki i od razu podaję.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    jak będę robiła jakąś imprezkę to na pewno wypróbuję Twój przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo wykwintnie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczsne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !