Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażonka z grzybów

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże
300 g
cebula
1 szt.
masło
1 łyż.
jajko
3 szt.
śmietana 18 proc
2 łyż.
natka pietruszki
2 łyż.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka z grzybów

Grzyby i cebulę siekam. Na patelni roztapiam masło, na którym następnie szklę drobno posiekaną cebulę. Wrzucam na patelnię grzyby i smaże je, co kilka minut dolewając troszkę ciepłej wody, żeby się nie spaliły. Kiedy będą już gotowe, wbijam do nich jajka i dobrze mieszam łopatką aż się zetną. Pod koniec zatrzepuję grzyby śmietaną i odrobiną mąki. Dobrze mieszam i posypuję posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolinka111 13.04.2012 18:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak