Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa makowa z łazankami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1 litr
masa makowa
1 szkl.
budyń śmietankowy
1/2 opak.
cukier wanilinowy
1 łyżecz.
cukier
1 łyż.
makaron łazanki
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa makowa z łazankami

Zagotowujemy mleko, dodajemy masę makową z puszki, cukier i cukier waniliowy. Całość zagęszczamy proszkiem budyniowym wymieszanym z niewielką ilością zimnego mleka i nastepnie wlanym do zawartości garnka. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem łazanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.12.2015 08:57
ciekawa propozycja
ronald88 12.04.2012 19:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak