Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska
1 szt.
papryka czerwona
1 szt.
śmietana
4 łyż.
majonez
2 łyż.
cukier
2 łyżecz.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Kapustę pekińską myję, osuszam i drobno szatkuję. Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w drobną kosteczkę. Wszystko przekładam do dużej miski. Dodaję śmietanę lub jogurt i majonez, mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wstawiam na pół godziny do lodówki do schłodzenia. Podaję surówkę z mięsem i ziemniaczkami lub do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak