Sposób przygotowania

Do szerokiego garnka wlewamy wodę, solimy solą.Gdy zacznie wrzeć wkładamy delikatnie łyżką umyte, surowe jajka.Gotujemy 10 minut na twardo.Gdy się ugotują,zalewamy chłodną wodą.Studzimy.Obieramy ze skorupek.Każde jajko kroimy na pół,pieprzymy.Kładziemy po pół łyżeczki majonezu oraz do smaku ketchupu wraz z posiekanym i umytym szczypiorkiem.Chłodzimy w lodówce żeby majonez nie spłynął.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    tradycyjne potrawy są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tak miałam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !