Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

drożdże pokruszyć do miski - w naczyniu rozbełtać dobrze jajka, olej, cukier, mleko letnie, sól i wlać do drożdży i ze 2 x delikatnie zamieszać - przykryć miskę talerzem i zostawić na całą noc w kuchni na blacie

rano dodać olejek pomarańczowy, rodzynki sparzone i zamieszać mikserem - potem wsypać przesianą mąkę i dobrze wyrobić mikserem - zostawić przykryte na 30 40 minut i ładnie podrośnie
--- bardzo lubimy to ciasto dopiero "na drugi dzień"...


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    uwielbiam drożdżowe pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zupełnie inny sposób na drożdżowe ciasto. Warto wypróbować, zwłaszcza gdy nie mamy czasu na długie wyrabianie ciasta.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    podoba mi się przepis,zabieram do księgi,na pewno smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    takiego jeszcze nie robiłam:)) Zapożyczam do mojej księgi.:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    mozna sie skusic, js takie drożdzowe lubie z mlekiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    standardowo w Pani wykonaniu każdy przepis zamienia się w smaczności !
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pyszne jest takie domowe drożdżowe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !