Sposób przygotowania

Boczek wędzony surowy gotujemy w garnku z wodą ok 2 litry . Gotujemy ok 15 min .Dodajemy pokrojone ziemniaki ,stratą marchewkę pietruszkę i seler . Gotujemy do miękkości warzyw ,dodając bulion warzywny w kostce. Wyciagamy z zupy boczek kroimy go w kostkę .Kroimy także kiełbasę z szynki i cebulę .Ogórki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżeczce masła .Dodajemy do zupy .Wlewamy także 1/2 szklanki wody z kiszenia ogórków .Na patelni podsmażamy pokrojony boczek ,kiełbasę i cebulę ,doprawiamy pieprzem i dodajemy do zupy .Zagotowujemy wszystko .Zaciągamy śmietaną .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Pyszna polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !