Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia w średnim garnku. Zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę. Energicznie mieszamy drewnianą łyżką do momentu aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy rozmieszane jajka. Miksujemy na gładką masę.

Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :) pięknie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    o jej muszą być przepyszne;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    poproszę kilka;):)Wyglądają bardzo słodko:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !