Sposób przygotowania

Warstwy ciasta jasną i ciemną robi się w ten sam sposób.(do jasnej warstwy dodaje się budyniu do ciemnej kakao.)( górna część składników podana jest do jednej warstwy )
Żółtka z mąką i cukrem mieszam mikserem osobno, aż będą wymieszane .
Białka ubijam na pianę. Do wymieszanych żółtek dodaję ubita pianę i delikatnie mieszamy dodając proszek do pieczenia i cukier waniliowy.

Warstwę ciemną robi się tak samo tylko zamiast cukru waniliowego dodaję kakao.

warstwy piecze się osobno w temp 180 stopni ok 35 minut.

Po upieczeniu placek przekłada się kwadratami aż postanie szachownica. warstwy szachownicy przed przełożeniem można posmarować lekko budyniem wtedy będzie się lepiej trzymała.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !