Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

Warstwy ciasta jasną i ciemną robi się w ten sam sposób.(do jasnej warstwy dodaje się budyniu do ciemnej kakao.)( górna część składników podana jest do jednej warstwy )
Żółtka z mąką i cukrem mieszam mikserem osobno, aż będą wymieszane .
Białka ubijam na pianę. Do wymieszanych żółtek dodaję ubita pianę i delikatnie mieszamy dodając proszek do pieczenia i cukier waniliowy.

Warstwę ciemną robi się tak samo tylko zamiast cukru waniliowego dodaję kakao.

warstwy piecze się osobno w temp 180 stopni ok 35 minut.

Po upieczeniu placek przekłada się kwadratami aż postanie szachownica. warstwy szachownicy przed przełożeniem można posmarować lekko budyniem wtedy będzie się lepiej trzymała.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    fajne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetne ciacho !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    takiego ciacha jeszcze nie robiłam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !