Sposób przygotowania

Olej rozgrzać w rondelku. Przez 2 minuty smażyć imbir w nim. Wyjąć łyżką cedzakową. Dodać dżem śliwkowy i sos sojowy oraz chili w proszku lub ostrą paprykę. Dodać cukier puder do smaku i dalej podgrzewać aż zrobi się gładka polewa. Sos powinien mieć słodko pikantny smak więc w miarę potrzeb dać więcej chili lub cukru pudru ewentualnie odrobinę wody jakby sos był za gęsty.
Idealny sos do kaczki po pekińsku lub mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    coś dla mnie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis ,muszę wypróbować przy najbliższej okazji
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię taki sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !