Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Rodzynki i żurawinę- razem około 1/2 szklanki parzymy wrzątkiem, odstawiamy na 10 minut, odcedzamy. Dokładnie odsączamy z nadmiaru wody. 2/3 szklanki mąki zalewamy wrzącym mlekiem i dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Gdy ostygnie, dodajemy pokruszone drożdże i znowu zagniatamy, odstawiamy na 40 minut. Margarynę rozpuszczamy, studzimy.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Mnie również podoba się ten pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a co im więcej jajeczek tym lepiej :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !