Sposób przygotowania

Tłuszcz , cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć mikserem lub w makutrze na gładki krem kolejno wbijać do masy jaja. W misce wymieszać mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, na przemian z sokiem i skórką z cytryn dodawać je do masy.
Formę do babki o pojemności 2 l. wysmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką. Wypełnić formę ciastem, na wierzchu wygładzić masę łyżką. Piec w temp.175 stopni (termoobieg 150 stopni) przez godzinę. Aby babka zbytnio się nie wysuszyła, po 45 min pieczenia można przykryć ją papierem do pieczenia. Ostudzić ciasto w piekarniku.
Wymieszać cukier puder oraz 3 łyżki soku z cytryny. Lukrem dokładnie posmarować babkę i pozostawić do zastygnięcia.
SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    o łał imponująco wygląda!;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    bardzo fajna i na pewno smaczna =)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Interesująca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajna babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    do kawy idealna a ten lukier -pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dorba
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dorba
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    piękna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    piękna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misia87

    a jakie wymiary w cm ma ta keksówka ? :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !