Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa
Połowę ciasta wlać do formy posmarowanej tłuszczem. Resztę wymieszać z kakao i wylać na jasne ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę.
Jak ciasto ostygnie polać polewą czekoladową.
mąka pszenna |
1,5 szklanki
|
jajko |
6 sztuk
|
mąka ziemniaczana |
3/4 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
masło |
250 gram
|
kakao |
3 łyżeczki
|
cukier |
150 gram
|
polewa czekoladowa |
1 opakowanie
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: