Sposób przygotowania

8 białek ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz orzechy, wiórki i rodzynki opruszone mąką. Wszystko dokładnie wymieszać i upiec 2 placki. najlepiej upiec jeden i później przekroić go na 2. Piec ok 30 minut w temp. 170 stopni.

Krem:
w szklance wody roztrzepać 5 zółtek i 2 budynie. Syrop z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami cukru, dodać roztrzepaną masę i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć z cukrem pudrem powoli dodając ugotowany wcześniej budyń. Można dodać zapach brzoskwiniowy lub inny według uznania.

Z delicji ostrożnie zdejmujemy czekoladę, następnie nasączamy je spirytusem.

Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody.

Przekładanie placka:
placek- 1/3 masy- delicje-1/3 masy- placek- masa- pokrojone brzoskwinie- galaretki brzoskwiniowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm moje ulubione ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne to ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wow
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wygląda świetnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !