Sposób przygotowania

Całe jajka miksujemy na najwyższych obrotach wraz z cukrem oraz mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.Na sam koniec wlewamy parę kropli olejku śmietankowego.Mieszamy.Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 170s.c Jedną część tortu przekroić i wysmarować przygotowaną masą: bita śmietana wymieszana z odsączonymi brzoskwiniami.Przykryć drugą częścią i wysmarować drugą masą całe boki i wierzch:Jajka ubić z cukrem, ekstarktem waniliowym w kąpieli wodnej do białości. Ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodać sok z cytryny, a następne dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    haffka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    haffka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    lekki torcik. Napewno pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    widzę, że przepis nie poprawiony....szkoda...
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Wspaniały.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !