Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola
800 gram
boczek wędzony
300 gram
kiełbasa
2 laski
przecier pomidorowy
150 gram
mąka
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
bazylia świeża
5 listków
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Gotujemy fasolę w dużym garnku. Kiedy zacznie się robić miekka czyli po około 2 godzinach dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę które wcześniej smażymy.

Następnie dodajemy przecier i wszystkie przyprawy.

Całość zagęszczamy mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 11.05.2012 08:27
bardzo smaczna fasolka
Kuchareczka2 13.04.2012 10:07
uwielbiam
Ewelina47 13.04.2012 09:14
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak