Sposób przygotowania

Schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo w trakcie ubijania cukier biały. Płatki migdałowe kruszymy na mączkę w rozdrabniaczu. Mieszamy razem z cukrem pudrem przesianym przez sitko. Dodajemy do ubitych białek i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na 3 części i do dwóch dodajemy odrobinę barwnika i dokładnie mieszamy . Łyżką wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy, bo masa troszkę się nam rozleje na boki. Zostawiamy na około 20 minut i dopiero po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C na 13-15 minut. Czekoladę kruszymy i roztapiamy w kąpieli wodnej. Ostudzone ciasteczka smarujemy czekoladą i łączymy ze sobą

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Już dłuższy czas przymierzam się do zrobienia makaroników.... Twoje wyszły piękne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    śliczne Ci wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    śliczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne coasteczka
  • 0
    img_20160927_152454
    Opublikowano

    martynkacytrynka

    Musze koniecznie spróbować!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !